Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titta!


Ynkligt små kan ändå

Har ni sett ett riktigt, riktigt litet barn?

Som är för litet för kuvösen
för det fryser i luftströmmarna där-
som har en Gladpackkuvös inne i kuvösen.

Ni vet så där små så att man måste blunda
när man får syn på det som är en arm-
för om man ser för mycket på den kan den knäckas som en tändsticka...

och på det lilla,lilla huvudet sitter en jättestor tomteluva i storlek minimini och ramlar nästan av.

Såna små barn som är lika röda som nya kängurubebisar och som har sladdar överallt,
jag menar precis överallt
och som måste ha det mörkt och tyst omkring sig för att inte få hjärnblödning eller kramper av alla intryck?

Är det inte fantastiskt när filmkameran sveper förbi de tjocka slangarna och man förstår att detta är ansiktet,
och där ligger den lilla plutten
och TITTAR med stora ögon!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-06 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP