Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välsignade kvinna!

En kvinna stiger av bussen
och möts av en gammal man
en luffare är han, en alkis,
men han ser

och han stannar inför undret
och bugar sig djupt i vördnad
och sträcker fram sin hand
välsignande

när deras ögon möts
värms vi alla av leendet
som strålar i bådas ansikte
inför barnet

jag såg hennes tjocka mage
jag såg mannens slitna rock
men inte tänkte jag på att här
skulle ett möte ske

respektlöshet är vårt signum
respektlöshet inför allt,
inför ålder och inför kvinnor
som väntar barn

och jag minns nu min mormors uttryck
när någon väntade barn
hon strålade av värme och sa:
- "Du är välsignad!"




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-06 19:07



Bookmark and Share


  Gunilla Karlsson
Så ljuvlig!!
2007-12-07

  DanSan
*************************

Nä men AJjj så skönt skrivit och
poetat underbara Åsa . . .

. . . den här gav rysningar i kropp
och själ välrysningar!!!!

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

*************************
2007-12-06

  Myy VIP
Åh så vackertvärmande skrivet. Dessa vardagsmöten är som små vardagsvälsignelser. Tack för att jag fick ta del av ditt mötesmirakel.
2007-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP