Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... om livet ....


Den STORA dikten

Jag ville så gärna skriva
den STORA, eviga dikten,
den som alla mindes
och som barnen fick sig citerad

Jag ville ju bara fånga
LIVET i mina fraser
spegla det oerhört vackra
som finns överallt i världen

Jag ville att alla orden
började brinna och glöda
så som min TANKE gör det
inför tanken på allt som finns

Jag ville att hela människan
kom att fastna på mitt papper
så att dikten blev en spegel
av VERKLIGHETEN

Men jag är ledsen-
Det gick inte.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 326 gånger
Publicerad 2007-12-06 22:59



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Varje dikt är en bit av det hela- men längtan delar du nog med alla poeter- att få måla det ofärdiga konstverket så att inget fattas mer
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP