Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förr


Tjejgymnastik

Minns ni gymnastiken?
Surlukten nere i omklädningsrummet?
Minns ni dräkten, den sega?

Minns ni sockiplasten och det färgade bandet
som man skulle ha över bröstkorgen
och de tunga redskapen som skulle fram?

Minns ni det rejäla hantverket
lackade ribbstolar och dubbeltvinnade rep?
Minns ni rockringarna?

Minns ni magistern
med sin visselpipa och domarrösten?
Minns ni värdesakerna i en hög i hörnet?

Till slut fick man duscha
i för kallt eller för hett vatten
och håret var fortfarande fett efteråt.

Kläderna låg på golvet
och var omöjliga att dra på
den fuktiga kroppen.

Och man vände ryggen mot de andra
för att inte visa någon
hur man egentligen såg ut.

Jag beundrar er
som efter allt detta
går på friskis och svettis.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-09 06:35



Bookmark and Share


    Maria Malm
Jo, jag minns..och går inte på friskis och svettis..aldrig..
2007-12-09

  Michaela Dutius
Just det du beskriver håller mig borta från friskis och svettis- föredrar en skogspromenad.
Väl skrivet
2007-12-09

  Rachel Roth
jag minns allt...och hyser samma beundran!!!
häftigt skrivet
2007-12-09

    JJ VIP
Hehe! Jo jag minns... och delar din slutsats! Bra text! Mvh. JJ.
2007-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP