Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så sa min kollega


Min hund tycker inte om det heller

Det får inte vara för mycket för länge!
Det får inte vara för mycket för länge!

Jag blir tom och dränerad på känslor
eller så gråter jag vid middagsbordet
utan egentlig anledning.

Och hunden tittar på mig med stora ögon
och viftar uppfordrande på svansen

och vill, vill, vill så gärna gå ut
men jag är rädd att om jag öppnar händerna
så rinner all kraft ifrån mig.

Därför kan jag inte ens klappa min hund
eller duka av bordet efter maten

och jag orkar inte försöka förklara
för ni blir trötta innan jag har börjat
så många gånger förr har ni hört det.

Kanske vill jag bara lägga mig,
och kanske vill jag sova några veckor,

men helst av allt vill jag vara på jobbet
fastän det är så rörigt och stressigt där-
men där förstår jag iallafall nånting.

Jag orkar inte klappa på min hund
och jag gråter för ingenting

så jag tycker inte alls att det är bra
när det är för mycket på jobbet för länge.
Nu har det varit det alldeles för länge...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 168 gånger
Publicerad 2007-12-09 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP