Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens vaggsång

Det är bara själen
som är lite
trött och sliten

det är inte kroppen
som är trött eller anden

för där är jag ungefär som vanligt
lite upp och lite ner

men själen vill vila sig en aning:

Gunga min själ,
i en hängmatta av silke
gunga till ljudet
av en susande djungel
och se på arornas utbredda vingar
högt, högt uppe i skyn!

Gunga min själ,
följ med i kanoten,
där du ligger utsträckt på rygg
och glider nerför strömmen,
sakta, sakta under lianerna.

Gunga min själ,
hör hur jag andas så lugnt
för att ge dig vila
och ro.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-09 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP