Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... när jag är ute i det...


Älskar regn

Det regnar

I
vattenpölarna studsar droppar
mina grannar som jag möter
på deras väg till jobbet
och på min väg "äntligen hem"

de är så kloka så kloka
och har regnkläder och paraply
och kurar därinne
som burrade fåglar

Jag låter regnet falla
som det vill
och blöta ner håret
och mig

om jag blir riktigt kall
känner jag att jag lever
och njuter än mer
av att komma i säng.

Häromdan
under viadukten
inte en pöl
- en sjö, ett hav!

för att komma igenom utan att blöta ner fötterna
måste jag ha fart
tänkte jag...

och inför ögonen
på ungdomarna vid fritids
tog jag fart
och rullade gapskrattande igenom Röda Havet

Havet delade sig
och svallvågorna reste sig
och de dränkte mig
nära nog

Tanten med hunden såg förskräckt på
hur jag blev genomvåt från topp till tå
men levande och
med ett asgarv.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-10 10:26



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Härligt levande text- ibland måste man slåss med elementen för att känna att man lever
2007-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP