Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

handlar som vanligt (!) om cancer

och behandlingar

och vad det kostar en del

även ganska små




Nästan hopplöst. Nästan.

Var finns det, hoppet?
Vad kan jag ge dig?

Du som inget kan begära i din förvirring.

De enda saker du kan be om
är att få dricka och kissa
och det blir jag så trött på.

Jag vill åtminstone
få ge dig lite ro
och en natts god sömn

Inte ens lite ro
och en natts sömn
kan jag ge dig

Dricka
Kissa
Dricka...

Och runtom dig står vår ångest som en tjocka
svårforcerad och nära nog ogenomtränglig

Hur är det med dig, min lille vän?
Braa... kan jag få dricka...
Måste kissa...

Inne i allt finns en liten chans,
en liten chans att alla våra ansträngningar
ändå inte är förgäves.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 353 gånger
Publicerad 2007-12-13 22:12



Bookmark and Share


  Gunilla Karlsson
Åh vad den berör!
Känner din litenhet där du står bredvid......
Kram
2007-12-14

  Michaela Dutius
Så nära- så skör- och så stor.
Underbar text!
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP