Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett minne från förra sommaren, då jag återvände för första gången på många år.


Minnen från en brygga


Det susar en saga mellan fjällkammarna
strimmor av minnen om en brygga vid en varm Härjedalssjö
min barndoms söta mörka vatten
och en grånad skev gammal brygga
där jag en gång räknade till \"på det fjärde ska det ske\"
för att våga hoppa ner i djupet efter min modiga syster
som simmade likt en sjöungfru
till stranden på andra sidan
och skrämdes med att gammelgäddan
skulle bita mig i tårna
jag fick kallsupar i min brådska att komma fram


Farmor hade kloka ord till oss varje dag
jag var hos henne alltid, men när hon försvann
försvann även jag
jag fick allt jag pekade på en tid och tog det utan ånger
men det hjälpte inte eftersom jag
önskade mig fel saker


Myggen surrar nu med samma obeveklighet som då
den svartblanka ytan bryts av en vikande fisk och
jag tänker att friden är lätt att finna
när man letar på rätt plats


det ska jag minnas




Fri vers av Elin S
Läst 690 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-15 20:15



Bookmark and Share


  Armo
Det är så vackert att jag får ont i hjärtat!!! Älskar dina texter, dina formuleringar...
2011-10-20

  Ann-Cathrin
sista stycket...så bra så jag ryser...hela texten ær så vacker!
2005-05-24

    ej medlem längre
vacker och rogivande.. gillar mycket!
2005-05-19

  swimsus@gmail.com
Vissa minnen ska bara vårdas och putsas på tills de blänker...underbart uttryckssätt rakt igenom denna lilla mysiga berättelse!
2005-05-16

  Ola Rydberg
Suverän
här fångar du mig från början till slut
(på det fjärde ska det ske
var nog en favoritrad som tilltalade min sentimentalitet )
BRA !!!
2005-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S