Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns såna som lever i brandens spår.

Ser på brandnävan
med milda ögon:
Tänk att du kan leva i dessa karga brandrester
och ändå blomma!

Ser på ärrade armar
med ödmjuk vördnad:
Vad har du inte levat igenom
av mörka och karga tider?

Ser på tårfyllda ögon
och smeker håret:
Nu kan du gå framåt
och blomstra i solen!

Dina ord
väver ett grönt nät över askan
dina blommor
fångar solljus och ger det vidare
dina rötter
kan ta näring ur sånt som andra fruktar
och göra det sämsta till något bra.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-14 14:16



Bookmark and Share


  Kim VIP
Fiiint och metaforiskt i mina öron.
2007-12-16

  isabel louise
åh så vackert!
2007-12-16

  Michaela Dutius
Mycket vacker och sann
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP