Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten finns i ditt blod

Ristade roströda runor stå emot grå granit
bära det budskap fram vilket barnen ej mera minns
lockar dem söka, lyfta på mossa och vissnade löv
efter de fartyg som fordomdags ofta här farvattnen klöv.


"Här föll ett herravälde, efter det arvet du får-
orden blott lever kvar; bär dem som hjalt där du går
glöm aldrig mera på vägen din runornas urtima rop:
Fri är du född och fri ska du slutligt grävas i grop."




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-17 00:58



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Det var något med lite ny ton från dig.
Mycket fint
2007-12-17

  Lyckohäxan Enediel
Hela dikten är jättebra med i synnerhet sista raden tilltalar mig!
Jättebra!
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP