Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sov gott


Om aftonen

Om aftonen
vill jag bara tänka vackra tankar,
vackra och blå,
genomskinliga.

Om aftonen vill jag välvilja
och lugn och mjuka händer.

Och strax innan mörkret faller över oss
vill jag sjunga
temat till nattens vänaste sång
så att den kan växa
och bli starkare och vackrare
för var timme av din sömn.

Om aftonen vill jag skölja
din panna med kristallklara droppar
och uttala orden igen
orden om frid till ditt sinne.

Om aftonen vill jag vackra tankar
och ett brus av en flod.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-18 08:57



Bookmark and Share


    eva m h
Vacker dikt om aftonen!
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP