Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liv o död


Mitt jobb- att andas

Nu har jag hållit andan
i flera veckor
och det har gått så bra
så bra.

Nu har jag hållit andan
och när jag andas
har jag glömt bort
hur ont det gör.

Och när jag andas
så hör jag bara
i mina öron
en massa andra

som andas fort
eller andas sakta
och kanske rosslar
och knappast andas.

Ljuset har slocknat.
Men de har inte ringt.
Och din mamma sa
att så länge ljuset brinner
så lever han.
Men de har inte ringt.

Snart är det jul.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-18 09:02



Bookmark and Share


    papillon
Denna text och den föregående färden efter ambulansen är så drabbande och starka att i alla fall jag får blixtsnabbt uppflammande bländvita minnesbloss, deja vu-känslor, hörselminnen .......
Bra, bra, bra!!!!!
2007-12-18

  Ronny Berk
ja - så länge ljuset brinner så finns syrets livgivande lågor...du berör som alltid med din poesi...ja...
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP