Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andningsbesvär

Hur intrikat det är, systemet att byta luft
gammal ut och ny in och i membranen vädras det
alveolerna ventilerar och kapillärerna suger upp
och syret förs iväg.

Redan från ditt första andetag fungerade det
och du tänkte aldrig nånsin på hur
förrän den dagen du drabbades av ditt första stora astmaanfall
och tvingades andas som genom ett sugrör.

Då prisar man sin lycka att man lever i en tid
som har tillgång till de avsvällande
och till de luftrörsvidgande preparaten
man så lätt inhalerar.

Visst- detta är otympliga ting att skriva verser om
men inte desto mindre fantastiska och undransvärda;
andningen- hur den går till i sin enkelhet
och den medicinska utvecklingen.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-18 19:33



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Ja att få luft ordentligt är ingen självklarhet för alla.
Tack o lov för alla mediciner!
2007-12-19

  aftermath
som astmatiker tar jag den här texten till mig lite extra
vi har mycket att vara glada för med de resurser som finns att tillgå idag 2007
2007-12-18

  Lena Krantz VIP
Onekligen något man tar för givet, tills den dagen man inte kan det!
Väl skrivet om det!
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP