Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag? eller du?


Nyponros

Det blåser hårt runt nyponbusken.

Jag är en nyponros,
håller mig kvar.
Låter inte vinden ta mina rosenblad
och sprida dem för ingenting.

Jag ser spåren efter steg
på stigarna
i skogen
jag ser vilsenhet
mellan raderna.

Jag längtar till dag
då gränserna syns
och sångerna spelas
och jag längtar efter:
Här är jag.

Jag är en nyponros
och doften av min rodnad
är min egen.

Jag leker inte andras lekar
och går inte för långt hemifrån.
För det gör så ont att gå tillbaka.

Taggarna sticker de älskade.
Jag har känt på såna.

Det tog lång tid att läka.
Och svider än.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-19 18:00



Bookmark and Share


  rebecca d
Jag är en nyponros
och doften av min rodnad
är min egen.


fint!
2007-12-19

  Lena Krantz VIP
Jaså, säger jag och tittar på mina svedda fingrar!
;o)
2007-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Mycket vackert uttryckt.
Jag leker heller inte andras lekar.
Då måste jag anpassa mig.
Jag gillar inte att bli en kameleont.
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP