Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnet på sjöns yta

Blankt som glas
ligger sjöns ytvatten och väntar
på en bris
 
den rökgrå skuggan
under bryggan döljer
livet,
mörtar och abborrar.

Obegripligt ur stillheten
skapas små vågembryon,
små antydningar till minimala dyningar
kanske bara för att få spegla,
återkasta guldstänket av morgonens solstrålar

och snett emot stranden
löper en skräddare
på långa krokiga ben
och förirrar sig i vassen.

Plask!

Endast ringarna på ytan
vittnar om dagens första
mål.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-20 06:51



Bookmark and Share


    eva m h
Ett litet naturprogram!! Fint!
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP