Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
salutogenes- känslan av sammanhang.


Salut-

Ibland kan det vara befriande
till och med när man går en kurs
att snubbla över begrepp
som ger en känsla av sammanhang

Detta begrepp om en känsla
förkortas Kå A Sam
det låter som ett gevärsskott
KASAM, KASAM, KASAM!

Det handlar om frågan om hälsa
faktorer som hjälper och stjälper
om att ha hälsofaktorer,
en känsla av sammanhang

Jag sökte i verktyget Google
på sökordet "salutogenes"
och hittade massor av läsning
om hur maskrosbarn klarar sig

Och så tänkte jag på skrivarvänner
som undrar i sin poesi
"hur ska jag orka leva?"
och jag vill lägga mig i-

Kanske kan någon utav er
se ett sorts sammanhang
i livet med hjälp av orden
salutogenes och KASAM!

\"\"



Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-21 22:07



Bookmark and Share


    eva m h
Verkar intressant!!
Det är nog det jag saknat men delvis funnit här!
Salutogenes!
2007-12-22

  Sländan
Har jobbat med det i nästan två år nu och det är det allra bästa.
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP