Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poesismen


poetens egen -ism

Av alla -ismer jag har träffat på i världen
är det blott en som finns med riktigt stora värden
det är en ganska tyst och hittills något okänd -ism
den -ismen man med fantasi kan kalla poesism

För inom denna särskilt underbara livsstil
kan ingen gå förbi nån händelse utan minst ett smil
ett litet rytmiskt, ja, ett eftertänksamt leende
som inombords försöker rimma om ett skeende

Och oavsett vadhelst den saken än kan vara
så kan poeten faktiskt inte sluta, bara
hur ont det honom gör, hur lycklig han än är,
gör han en vers om det, precis som jag gjort här!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-22 08:55



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Precis och en stor finess är att man kan få ur sig vad som just där och då tynger eller lättar upp ens hjärta!
2007-12-22

  glittertindra
så är det... ett ögonblick av skönhet, glädje, sorg.. ja, vad som helst som präntas ner med svarta tecken... känslor på papper... förevigade...
2007-12-22

  drakbruden VIP
Haha, det är ju mitt i prick! Jag vaknar på nätterna med meningar i huvudet...för att inte tala om allt jag ser när jag åker tåg.....
2007-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP