Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tugga på en ros...

Har du tuggat på en ros?
Har du sett på rosens skira blomblad?
På nerverna, på de fina skiftningarna
aprikos mot rosa
och gult mot basen
Runt kanten en fals
i avvikande färg
för att den ska veta
Här slutar jag.

Har du tuggat på en ros?
Har du känt med tänderna
hur blombladet är vätskefyllt
krispigt men sidenmjukt
och smaken, smaken
varken surt eller sött
utan bara helt enkelt
Ros.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-22 22:12



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Men jösses...trodde väl aldrig att en ros kunde låta så gott...blir riktigt sugen ju...
Välskriven vacker dikt!
2007-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP