Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så ser jag den


Meningen.

Som när de skar sönder torsken

för att hitta Själva Fiskpinnen

gräver somliga sönder medmänniskan

i jakt på Sanningen.

 

När sanningen är att kärlek

liksom nåd

omsorg

medmänsklighet

är de filter genom vilket Skaparen

ser på oss 

alla.

 

Ha utrymme för barmhärtighet

mot dig själv och andra.

Det är meningen. 




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-26 18:07



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Väldigt kloka ord ser jag här!
Barmhärtighet är bra och krydda sedan med en smula vänlighet och glädje så blir det la ena toppenbra!
2007-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Misbrukade begrepp det där, kärlek och barmhärtighet.
Om barmhärtigheten blir ett slags mesig blötaktighet som accepterar allt så betackar jag mig.
2007-12-26

    Maria Malm
Mycket fint uttryckt.
2007-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP