Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är kallt ute

Så stilla blir världen i frostgraders grepp
och luften tjock som sirap
Jag går med barfota fötter
och hämtar dagens tidning

skänker en tanke åt forntiders barn
som turades om på vintern
som turades om att ha skorna på
och om att gå i skolan
 
och skänker en tacksam tanke till dem
som gav oss ett liv utan stenkol
och utan att knacka frosten av
vattenhinken på morgonen

Livet är ändå relativt lätt
för oss som har el eller olja
och ved som man kapar med motorsåg-
Aldrig tvivla på värmen.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2007-12-27 21:03



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Fast jag gör det, har alltid ett alternativ...en stuga med massor av färdighuggen ved och en spis att ösa in den i ....
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP