Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
16årsfesten


Tonårsföräldrarna

Snart reduceras vi till bifigurerna
som hör ihop med tvätthögarna och diskmaskinen
och som får vara beredda att nödköra och hämta eller lämna
och som ska vara vänliga skuggor i hörnen

får man slänga in en kommentar i högen
så är det noga hur den träffar
för vi är pinsamma från början
ju

Men det har hänt att vännerna tål och uppskattar
att det finns vuxna i huset
även om vi sitter därnere
och kurar framför TV:n

Och vem annars orkar tänka på att det kommer en dag efter
då det ska finnas choklad till frukosten
och bröd och juice och flingor och mjölk
till ett helt sovsäckskompani?

-----------------------

Halvvägs i partyt

---------------------

Halvvägs i partyt-

blir vi rekommenderade
att gå upp på övervåningen
och kolla våra mail
"för det blir lugnare för er då..."

Halvvägs i partyt-

har stämningen inte falnat
och de börjar hitta varann
de där som inte kände nån
och alla har gjort efterrätt

Halvvägs i partyt-

många timmar till natt
och ändå bara en kort stund
och vi får vara på anvisad plats
leende i smyg.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-28 18:31



Bookmark and Share


    papillon
Javisst är man pinsam en period, Mark Twain har beskrivit fenomenet ungefär så här: När jag var femton var jag övertygad om att min far var den dummaste människa Gud skapat. När jag fyllde tjugofem blev jag förbluffad över hur mycket han lärt sig under de senaste tio åren.
2007-12-28

  Lena Krantz VIP
Ja jag tillhör i alla fall dem som känner igen sig med ett leende. Alltså jag är 155 cm lång (kort) och så kommer där en långskånk på typ 2 meter. Men hälsar så artigt gör de och kul verkar de ha de där långhåriga. Själv får man väl mata duvorna i parken snart....*fniss*...Jag tycker att dagens ungdomar är väldigt rara! Puss på dem!
2007-12-28

  Åsa Gustavsson VIP
Va? Jag tycker det går så när man vågar bjuda hem kompisar fast föräldrarna är hemma. Det var ingen kritik från min sida utan en berättelse som jag tror att många med ett leende känner igen sig i...
2007-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Så går det när staten skall fostra barnen och föräldrarna förbjuds att göra det.
2007-12-28

  Ola Rydberg
Oj ja
själv har jag mindre
barn
4 och 7
men där ser man vad som väntar
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP