Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
long time ago


Hjärnskugga

Som om din hjärna skuggat min
Och äntligen släppt mig fri
(Fast mina tankar är mina
Färgades de av dina)

Som om min hjärna levde sitt liv
Helt skilt ifrån mitt och min vilja
Och styrde hormoner, signalsubstanser
- Jag var inte fri

Nu lever jag i en luft som är ren
I ett ljus som jag inte kunde se
Nu vågar jag hoppas att meningen finns
Där bortom kröken

Jag tänker på dig med ömhet
Utan tårar idag, utan rädsla
Jag tänker på mig med stolthet
- Jag klarade mig!

Inatt gick jag förbi ett fönster
En utställning med akvareller
Och vågade längta efter en tur
Till Louisiana

Jag tänkte att jag kunde vinna -
Jag vågade tänka så
En liten ljus akvarell
Att vila ögonen på

Vet du, det var så himla fint
Att tänka på något sånt alldeles själv
Utan att tanken drunknat
I min hjärnas skugga.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-29 19:32



Bookmark and Share


    eva m h
Ordet hjärnskugga får mig att tänka på radioskugga.
Radioskugga är när radion inte kan ta emot signaler från radiosändaren.
Hjårnskugga kanske kan vara något som hindrar kontakten både inifrån och uppifrån!
2007-12-30

    papillon
Jag gillar ditt sätt att skriva med fullständigt naturliga ordföljder, utan *poetiska* tonfall men ändå sparsmakat och återhållet - det här är en berörande (slitet ord!) text
2007-12-29

  Lena Krantz VIP
Hmm, här sattes det igång lite funderingar hos mig. Väldigt bra utryck \"hjärnskugga\" och det kan ju vara man själv som skuggar. Det är nog så här!
2007-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP