Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ägget

Smek mig över ytan, så sprickorna inte syns.
Håll om mig hårt, tills bitarna fastnar.
Visa mig formen, smek mig igen.
Se mig, för jag ser ingenting själv.

Det skramlar så tomt därinne.
Smek mig, håll mig hårt!
En våt liten kyckling därinne
Växer sig större då.

Vem är jag för dig? Ett äggskal?
Som du kan kasta bort?
Eller kanske den runda formen
Runt något viktigt och fint?

Jag är vad du hjälper mig vara,
Smek min sårade själ,
Håll mig hårt och andas
-jag vill dig väl!

Ta mig försiktigt i handen,
Låt mig ligga stilla
Med ryggraden nära din puls
Och hämta värme.

Och smek mig mjukt, mjukt.
Låt mig vara med.
En dag när jag blivit stark och hel igen,
Gör jag detsamma för dig!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-30 00:22



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så skir så skör och så vacker
2007-12-30

    eva m h
Tycker om!
2007-12-30

    papillon
Detta är en väldigt vacker och en, för mitt öra, väldigt kvinnlig dikt - jag hör klanger både från Edith Södergran och Karin Boye i en text som är alldeles påtagligt din egen. Härlig, härlig, sent om natten!
2007-12-30

  Rachel Roth
naket och öppet..
tycker om denna
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP