Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se månen så kall

De stora grästuvorna i slänten
utmed cykelstigen
har åter kapitulerat och böjt sig,
bugar ödmjukt vördnadsfullt
med pannan mot marken
inför köldens anlete.

Gräsmattorna, ängarna, åkrarna
slånbärstörne, hagtorn, vildrosor
täcks av gnistrande glimrande rimfrost.
Himmelen svagt rosa.

Är det månen
som är så stor?

Mattglasrundel
blekgult skimrande...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 162 gånger
Publicerad 2007-12-30 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP