Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm, mitt barn!

Det kommer en skuta och tar dig ombord
och för dig till främmande land
och där ska du gå utan strumpor och skor
på stranden i Samarkand

Vågorna gungar
vindarna smeker din kind-
stjärnorna glimmar
i natten.

Det kommer en fjäril och fladdrar så mjukt
och lovar dig värme och sol
så blommor slår ut över hela din säng
och doftar i drömmen din

Vingarna lyser
solrosor tänder din dröm-
hängmattan gungar
i natten.

Det kommer i drömmen med fladdrande man
en häst och du svingar dig upp
och rider iväg över blommande äng
mot dagen som gryr i din sömn

Dundrande ekar
hovarnas slag mot mark-
speglar ditt hjärtas
i natten.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 202 gånger
Publicerad 2007-12-30 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP