Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålderdom i en buske

Fruktan har drabbat löven
i avenbokshäcken.
De darrar oroligt i den kalla vinden.

Fruktan, en obeskrivlig ångest-
något hotar och trycker på...

Det är nytt liv som tränger sig fram.

Snart ska ni falla för de nya knoppar
som spränger sig svullna av sav
och släpper ut nya löv.

Visst ska ni frukta, men också falla-
det hjälper inte att darra.

 

----------------------------------------------

 Moder jord kallar

Kom hem

-----------------------------------------------

Kom, du mitt lilla förskräckta löv.
Kom, och singla ner i min famn.
Jag ska ta emot dig, trycka dig till min barm
och bädda ner dig här intill dina syskon.

Virvla inte iväg, lilla löv,
kom raka vägen hem till mor,
min längtan efter dig är stor,
och jag har evigt tålamod.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-12-30 09:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fantasiska ord.
Applåd!
2008-04-05

  Ilona _L
Snyggt!
Kommer att tänka på min systerson som när han var c:a 4 år konstaterade när våren kom, att
\"nu kryper löven upp i träden igen!\"
2008-03-06

  NågonAnnans
vilken underbar dikt! du kan verkligen skriva poesi...
2007-12-30

  Vilsen Annette-hittar vägen
Jag älskar den här texten!
Underbar!!!
2007-12-30

  © anakreon VIP
Ord som blott får mig att hisna!
(Är själv ett löv som
börjat vissna...)
Carl-Erik
2007-12-30

  Michaela Dutius
Vacker så jag drar efter andan...
2007-12-30

    Maria Malm
Vackert om löv och liv. Sparas.
2007-12-30

    eva m h
Så fin!!
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP