Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8 av 14


8. Som en skola

Det kändes som att gå en kurs
ett halvår som vi gick i skola
så länge som du följde schemat
var allt OK.

Två dagars cellgift här med en dags dropp
en veckas paus i sängen hemma
sen sår i munnen och så feber
och en vecka på sjukhus med penicillindropp

Och sedan strålningen
som sakta tärde
och gav dig dålig
aptit och värk

Till sist tabletter
och många blodprov
och sen Examen:
Du var klar!

Men varje gång du var för dålig
för att få dina cellgiftskurer
låg hotet kvar där i min hjärna
tänk om det inte hjälper!

Och när du blev så jättesjuk
jag trodde du skulle dö-
men du var för trött för att bry dig
och bara sov

Så jag gick och tände ett ljus
i sjukhusets kapell
fast det har jag aldrig berättat
för dig.

Nästa dag var febern borta
och du kunde dricka själv.
Jag gick dit igen
och tände ett nytt...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-31 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP