Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

11. Glömma är skönt

Sakta, sakta
lärde vi oss att leva
inte som förut.

Vi har nya roller
och har lärt oss nåt
om vår styrka och svaghet.

Men vi kan låtsas
vara glada och friska
och gå på bio ibland.

Och glömmer nästan
precis som våra vänner
att vi har haft en svår tid.

Bara när du ska på kontroll
då kommer den skoningslöst tillbaka
med större kraft än nånsin förr -

dödsskräcken.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2008-01-01 01:49



Bookmark and Share


  Agnes
...och just den där avklädda känslan av att bara vara människa när vi ligger under röntgenmaskinens genomskådande blick är så kuslig. Men efteråt... vips, glömskan är en välsignad mekanism.

Du skriver inkännande, det tycker jag om. Men framför allt ditt raka språk, utan omsvepande metaforer, är något av ditt signum.
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP