Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
favoritblomma


Gullviva

Gullviva, himmelens nyckel
skramlar ljudlöst i gräset
lyser för den som har ögon
- Fall ner, fall ner på knä!

Gullviva, himmelens nyckel
visar att mildhet vinner.
Vackrast på jorden, du väna,
mildaste, ljuvaste blomma.

Gullviva, himmelens nyckel
önskar ge glädje i blicken
utanpå inget, inuti allt,
undran och ödmjukhet bjuder.

Gullviva, himmelens nyckel
visa mig mjukhetens stigar,
visa mig varsamhet, kärlek,
visa mig solljusets glädje!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 888 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-04 00:03



Bookmark and Share


  Ilona _L
Oj vad jag längtar efter våren!
Tyresö slottspark är också en oas fylld av vårblommor!
Ängarna slås inte förrens till midsommar!
2008-03-06

  Moniqa
mmm...snart är den tiden här =) Gulle dig =)
2008-02-12

    papillon
De himmelska ängderna är Brösarps backar om våren........
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP