Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hexameter


Hexa lätt!


 

Nu har vi övat med flit på jamber i rimmande rader.

Några har skrivit sonett och många har provat på haiku.

Det går en våg i vår sajt, en längtan till tvingande former:

"Hur kan man säga nåt bra och sjunga en sång utan toner?"

Det är en särskild sorts konst att benhårt ha styrsel på rytmen.

Förr var man mästerligt klar och lekte med lätthet med orden-

Nu har vi tappat vår tro på andningen eller på pulsens

slag som vi föddes inunder, den som gav livet vårt syre.

Arvet vi fått är en blandning, mången är diktkonstens fader

störst utav alla är den som växlar helt lätt mellan stilar...

lite av Japan och Rom och lite av Grekland och Island .

Sist vill jag säga dig att det spelar ju ingen teater

hur man än skriver sin vers. Det enda är vad du vill säga;

Ge bort en tanke till nån så har också du gjort ett storverk!

 

 




Bunden vers (Hexameter) av Åsa Gustavsson VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-07 07:52



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Precis så, en tanke född och det är allt. Och det väckte du ju här!
2008-01-07

    papillon
Arla på morgonen knackar sexfotad vers uppå dörren
stampar av snöiga kängor, blåser i blåfrusna händer
Upp, lille skald, är du vaken? Dags är det nu att du diktar!
2008-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Just det. En tanke kan rädda en människa!

Själv föredrar jag emellertid att skriva på vers.
Känner mig mest hemma där.
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP