Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

violen

blygseln är hatad och hånad
hon sitter i ett hörn
violen med hängande huvud
hon är blå i ansiktet av ren syrebrist
halsen söker inte längre solen
den är för matt

hon tänker jag är bara en liten viol
hon späder på hatet med acceptans
för alla andra ogräs
alla i trädgården kan tynga ner hennes rötter
med sina
och skuffa undan henne för att själva få lapa sol

hon accepterar att de är vackrare än hon
att deras klorofyll är viktigare




Fri vers av Arwen
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-08 17:08



Bookmark and Share


  Ronny Berk
med blomsterspråkets välborne poesi skapar du bilder av ogräsets kamp med nyttoväxterna... en metaforernas välfunna signum formas ett blomsterfång med mänsklig anknytning...
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen