Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans i Malung

Jag vill skriva lite hur det känns
att dansa ensam under månens sken
i gräset invid Malungs kyrka,
i klänning vid, med bara ben...
hur blundande jag virvlar
och hur håret böljar ner
hur armarna av suget lyfter
när jag dansar, när jag dansar.

Det är en dröm som nästan är ett minne
en bild av ungdom i mitt sinne
där älven sakta strömmar fram
runt ön där fåren betar.

Min ungdoms bästa sommartid
med körerna på sommarbete
och världen framför mina fötter
för ingen, alla, kunde då bli min-
så virvlar det i nattens drömmar,
så ser jag bäverstrand vid ström
och gräset är så grönt på kyrkobacken
och jag ser himlen om jag böjer nacken
i nattens dans i månens sken...
jag snurrar runt med bara ben!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 198 gånger
Publicerad 2008-01-10 08:15



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilket härligt minne-vårda det ömt!
2008-01-10

  Cris
Vacker sommarbild. Skön.
2008-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP