Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland gudar, tomtar, vättar och troll



Det skrivna ordet är ett mäktigt vapen
tårgasspray får oss att likna tomaten
men orden ifrån varandra vattnar gapen
ibland i en handgranatskonferens
men lika ofta mellan sidenlakan
- Kan man både äta och behålla kakan?

Älvorna dansar i skogsbrynets kant
och för petflaskor får man pant
håll Sverige rent från skräp och smuts
i tevens sken springer där en struts
och hönan Agda blev plockad
allt medans Mike Tyson blev knockad

Tripp, trapp, tripp, trapp stolta bockar
trippar över bron där trollet lockar
högt i himlen myser fader Gud
bruden står i vitaste skrud
hey dude, kan du tio Guds bud
- Nej, gatans lag har gjort mig slug

Tipp, tapp, tipp, tapp mörk är natten
när tomten schasar iväg katten ifrån. . .
härligaste gröt som ställts ut i rabatten
och Andromeda rider Pegasus natten lång
där uppifrån Orions bälte hörs en sång
"All night long, all night long. . ."

 

 

 

 




Fri vers av DanSan
Läst 555 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-14 21:10



Bookmark and Share


  To
Gillar den här texten på något vis men vad menar du med
\"hey dude, kan du tio Guds bud
- Nej, gatans lag har gjort mig slug\" ?
Ordet slug i det fallet?
Smart?
2008-01-16

  Lena Krantz VIP
Jag gillade också den här, den var både rolig och allvarlig samtidigt och välskriven!
2008-01-14

  isabel louise
gillar den här! underhållande med allvar mitt i alltihop.
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan