Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalle och Ulla, en modern Romeo och Julia berättelse



Det finns två mycket stora och välkända företagsfamiljer i Sverige idag. Dessa två familjer som heter Svensson och Nilsson strider om aktiemajoriteten i det stora och mycket välkända företaget Bingo Bongo. Familjen Nilsson och Svenson Har vardera en son och en dotter som båda älskar poesi på hög nivå. De träffas gång på gång på ett inneställe för unga poeter. Under en poetry slam kväll i Stockholm på Nalen viner Ulla med en dikt som handlar om Kalle. Ulla är stört förälskad i Kalle och Kalle är helt såld på Ulla. Det stora problemet är att Ulla är gift med aktiemäklaren Klaus Von Knös, en bortskämd slyngel som bara tänker på pengar. Ulla och Kalle tillbringar nästan all tid tillsammans och lovar varandra evig kärlek.

Ulla som alltid har önskat sig en första utgåva av Wystan Hugh Auden finner boken på nätet, problemet är att den finns hos en samlare i New Orleans. Ulla berättar det för Kalle som bestämmer sig för att åka dit och köpa boken till Ulla.

Väl framkommen till New Orleans sittande hemma hos boksamlaren med Audens samlade verk i sitt knä mailar Kalle till Ulla och berättar att han har köpt boken och väntar på en taxi till flygplatsen. Ja som vi alla vet så slår en hiskelig orkan till mot New Orleans med full styrk. Katastrofen är ett faktum.

Ulla som är säker på att Kalle är död tar ett drastiskt beslut i sorg och förtvivlan, hon hoppar ut från Katharinahissen i Stockholm, Döden är omedelbar.

Kalle som lyckats ta sig helskinnad från New Orleans sitter i en taxi från Arlanda flygfält med boken till sin älskade Ulla i knäet, han längtar efter att få hålla Ulla i sin famn igen. Taxin passerar Katharinahissen, men där blev det totalstopp. Vägen är avspärrad, någon har hoppat från översta våningen.

Kalle går ut och ställer sig bland åskådarna där han i förtvivlan ser att det är sin älskade Ulla som ligger där död och förvriden på gatan. Med boken i sin famn rusar Kalle fram till Ulla med tårarna strömmande från sina ögon. Kalle kastar sig ner och omfamnar sin älskade, i samma ögonblick får Kalle en hjärtinfarkt och dör vid Ullas sida. På marken ligger även boken , uppslagen på Audens kanske mest berömda dikt som fanns med i ” Tre bröllop och en begravning ”;

Funeral Blues av Wystan Hugh Auden

" He was my North, my South, my East and West,

My working week and my Sunday rest,

My noon, my midnight, my talk, my song;

I thought that love would last forever: I was wrong”.


Här slutar den olyckliga historien om Kalle och Ulla.








Prosa (Novell) av DanSan
Läst 740 gånger
Publicerad 2008-01-16 14:26



Bookmark and Share


    *Zenobia*
Och?
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan