Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gryning

Vi har suttit så länge och väntat
tillsammans under vår tunga filt
så länge att vi slutligen sov en stund
lutande tätt intill

Så vaknade vi i hänförd undran
dagen har bräckt
det var värt all väntan att sitta med dig
i morgonväckt

Borta är nattens fasor
alla krypande, morrande ljud
solen har målat himlen
solen och kanske Gud.

Nu bleknar himlen och dagen
tar redan vid
borta är nattens mörker
och gryningens tid.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-17 06:47



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag älskar den här Åsa...underbart vackra rader om närhet och trygghet...och med superba rim!!!!!
2008-01-17

  Rachel Roth
du är nog en mästare på detta tror jag
att mota nattens fasor vid sidan av någon
2008-01-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Medryckande läsning.

Fastnade särskilt för dessa rader:

\"Borta är nattens fasor
alla krypande, morrande ljud
solen har målat himlen
solen och kanske Gud.\"
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP