Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vilar jag



förlorade spår
en spegelbild av vansinne
mina steg i en dans

där rosor blommar i vinterns hårda
det svarta en smärta dold
som smältan oförlöst

men som sommarens vind
smeker en skir gardin
vilar jag i stunder

där din doft skapar rum
i skydd mot tyngdlagen
den mot mörker





Fri vers av kath
Läst 736 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-17 07:56



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Ljuvligt språk! s-alliterationerna som är genomgående är mycket vackra, även vokalerna klingar musikaliskt. Sista raden är så hoppfylld!
2008-01-19

    vide
kärlekens kontraster..... glädje men smärta.... ljus vila i mörker...
talande dikt...
2008-01-17

  rebecca d
så vaackert! tack! oh, den går rakt in...
det svarta en smärta dold
som smältan oförlöst

som smältan oförlöst...en fin bild på att allt går inte bort...

men som sommarens vind
smeker en skir gardin
vilar jag i stunder

och man vilar med dig här..för den bilden gör det möjligt..också förstår man flyktigheten...

där din doft skapar rum

i skydd mot tyngdlagen
den mot mörker

ja, den tyngdlagen, mörkret, behöver vi alla skydd mot..

ett litet mästerverk!

ja, oh!
2008-01-17

  Bodil Sandberg VIP
Som alltid när man läser dig..en ojämförbart djup och innerlig stämning!!!
2008-01-17

  Larz Gustafsson VIP
där rosor blommar i vinterns hårda


Galant!
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

kath
kath