Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

äta eller ätas

Hon var redan på dåligt humör
hade druckit kaffe
hon blir på dåligt humör av skiten

eller av livet

hon körde på E4an norrut
ibland blir hon rädd att hon ska krocka
men sen tänker hon
att det skulle vara skönt att få krocka och ligga i koma

eller kanske dö

så hon var inte rädd där hon körde
mot en ny dag av frågor utan svar
av nya skeenden och möten med
människor
otydliga situationer
meningslöshet

vid Infra City körde en stressig juppie-bil
upp bakom henne och blinkade för att få henne att flytta på sig
det kunde hon inte just då för hon var i färd med att köra om
en annan bil
men yuppien fortsatte att hetsa
hon bytte fil så snabbt hon kunde
sen blängde de på varandra när han körde om

det gjorde henne förbannad att hänsynslösheten verkade regera
i alla skikt av livet
i alla situationer
tillochmed i trafiken var det de störiga som märktes och syntes
och trakasserade de som inte gjorde mycket väsen av sig

hon tänkte att så funkar det i hela samhället
det finns ingen moral kvar
det finns ingen empati att räkna med
bara i ynka små mängder
den trycks bort

för de snälla dom hörs inte
det är dom dumma och jobbiga som syns och som styr
det är dom som regerar
som på Savannen
äta eller ätas








Fri vers av Arwen
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-04 22:28



Bookmark and Share


    eva m h
Djungelns lag som råder i mycket tyvärr!
2008-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen