Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fortplantning

Om du frågar mig på en dålig dag
om du fångar mig i skuggornas töcken
svarar jag att jag aldrig kommer att luras av biologin till att sätta nytt lidande till världen och skapa något som är förutbestämt som dött

om du däremot frågar mig på en bra dag
om du haffar mig strax under molnens mjukhet
ja då kanske jag svarar att jag tänker sätta ett barn till världen
så att det får uppleva himlens oändlighet om så bara för en kort tid på jorden

det beror på när du frågar
om du frågar
om jag har funderat på att bidraga till fortplantningen




Fri vers av Arwen
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-18 12:25



Bookmark and Share


    Mattias Karlsson
Ett fantastiskt bra ämne för en text. En av de stora frågorna.
2008-01-18

  Ronny Berk
en berörande text där diktarjaget tänker universella tankar om livs vara och kunna...känner ett djup av eftertanke i den poesin...
2008-01-18

    *Zenobia*
ibland bäst att låta saker bero...tills det känns riktigt och rätt...
2008-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen