Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och allt medan tiden så flytande går sin gilla gång . . .


Tempus inferno, status quo . . .



När tankarna knabbar på
med osminkade sanningar
beblandade med det som
dagen för med sig . . .

Social (in) kompetens
där på livets taggiga stig
bland tomtar och troll
och musiken går i dur och moll

Resorna mellan då och nu
tar ännu ett par steg mot framtiden
och samtiden kväver ännu ett skri
med tandborsten i munnen

Samtidigt som teven sprutar ut
nödvändiga lögner där på
samhällets altare när cancerpatienter
ropar efter ett rättfärdigt liv

och jonglörerna jonglerar ännu en tid
med livsglädjen i frenesi över att
kaffe och bröd blivit ännu lite dyrare
och i kyrkan hörs ett utdraget AMEN. . .

och från slagfältet tystnar explosionerna
för granaterna och kulorna har bara fullbordat
ännu ett ynkligt varv runt solen och bortom allt
bleknar månens tunna silverskiva

och sakta så sakta infinner sig mellankolin
när vi så stilla inser att det var bara ännu en dag
mitt emellan då och nu som vi sprang i våra
halvt utslitna skor . . .







Fri vers av DanSan
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-20 13:50



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Tempus fugit
************
*Tiden flyr*
så man blir yr
och undrar:
Vartåt allt, styr...
Här, hade behövts,
en bra, vägledarfyr...
Kan en så´n, om den
hittas, någon gång,
bli alltför dyr...
2008-01-20

  Måna N. Berger
Välavvägd betraktelse över livets obevekliga gång! Gillar tonfallet mycket!
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan