Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet i grottan

Längst inne i mitt hjärtas grotta
i dess mörka djup
bor en hemlig känsla
som aldrig slipper ut

jag matar den med längtan
jag matar den med hopp
jag hoppas att den aldrig
någonsin ger opp

det är en liten tanke
om att hitta hem till slut
och det kan ingen göra
som aldrig hittar ut

ur minnens mörka gångar
ur suckars tunga djup
ur alla gamla sorger
där ingen vatt förut...

men längtans lykta lyser
så jag följer röda garn
som hängdes här i gångarna
sen dess jag var ett barn

och när jag bara kramat
och vårdat mig om MIG
ska du se att hjärtat orkar
att också älska dig!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 813 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-24 07:05



Bookmark and Share


  Marreb
Den var böljande vacker. Som en liten mjuk berättelse.
2008-01-24

  Michaela Dutius
Verkligen underbar rimtext med svep i orden,den dansar fram
2008-01-24

  Bodil Sandberg
Vilken underbar rytm du har i denna jättefina dikt!!!!
2008-01-24

    eva m h
Känner så väl igen denna längtan!
Fint skrivet!
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP