Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egentligen en höstdikt, men denna vinter känns likadan...


På cykel nerför Lund

Min sköna nerförsbacke till jobbet;
vinden kittlar min nacke,
regnet smeker mina kinder,
båda sidornas glödande lönnar
slickar mig het inombords,
slånbärsbuskar nafsar efter benen
och äpplelträden lockar, pockar,
så när jag kommer fram
är jag ivrig och varm...

hemfärden är mera bara
gråslaskiga poppelblad på marken,
dis och dimma...

Snart är det morgon igen...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-25 07:30



Bookmark and Share


    papillon
Endast den som cyklat från vattentornet till Sankt Lars kan till fullo förstå denna dikts titel!! (Och, vilket är betydligt mödosammare, samma sträcka i andra riktningen) Härlig text!
2008-01-25

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint beskrivet!
2008-01-25

  Mygg
Fint!
Ler igenkännande
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP