Pojkar och söta flickor, alla kan de hantera krig . . .
en repris . . .MVH Dan
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pojkar och söta flickor, alla kan de hantera krig . . .
en repris . . .MVH Dan




Socialhypnos



Barnen växer med starka känslor och arv
från hemmet och dess miljöprat och garv
pojkar flickor alla växer de annorlunda

Flickor leker med dockor pojkar med bilar
mamma pappa barn, krig föder pojkbarn
men ett sunt förnuft föder mjuka killar

Som även de har lekt krig, spelat dataspel
socialt är skillnaden fortfarande stor
mellan killar och tjejer som i vår värld bor

Beteende vetandet är stort men undantag finns

- jag minns som liten när syrran jagade mig
  med hammare stor . . .

. . . för att jag med hennes Barbie bil lekte
min nalle björn hon smekte med en sax
Nalle björn du söta var helt i bitar strax






Fri vers av DanSan
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-27 13:52



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra och viktiga tankar. Det sociala är omedvetet starkt, signaler vi sänder utan att ens tänka på det överallt i vår omväld såväl i hemmet som i media, sedan undrar vi varför det ser ut som det gör i samhället...
Nr 1: etik och moral i skolan (åtminstone där om inte i hemmiljön)
Nr 2: använd hjärnan
Nr 3: en obligatorisk kurs ang att alla människor inte är på ett visst sätt för att de ser ut på ett visst sätt.
Skulle helt klart underlätta, men vad gör vi åt saker istället idag, jo vi kör med mer självstudier i skolan = ännu mindre social anpassning, vi lär oss att vi behöver inte tänka så länge andra gör det åt oss el så länge vi inte själv drabbas, vi utbildar oss till arbetslöshet i stället för livskunskap, heja sverige, heja världen!
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan