Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden från Tussauds vaxkabinett i Kbhmn, något redigerad.


Snödrottningen

*****

Frostig och stilla står hon
i stålgrå gnistrande dräkt
stigen ur urberg är hon,
av isande vindar väckt.

Strålande stjärnkrans om änne.
Imrök och snöflingedun omsluter henne.

Vilja av stål betvingar världen
att stillna och stelna och stanna
att somna i glittrande frost.
Mjuka flingor i hopar
lägger sig över allt dött.

Så länge hon står där stilla
blir också marken still.
Det är efter hennes vilja,
vi gör alla som hon vill.

Nu vilar Nordens länder
emellan järnhårda händer
vilar utan sol,
sover i mörker.

Nu råder norrsken och stjärnor,
nu råder is och tjäle,
nu råder hon.

Bygg en lykta vid vägen.
Tänd irrande bloss i trots!
Minns att snödrottningens tid
är begränsad och kort.

*****




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 317 gånger
Publicerad 2008-01-29 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP