Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur talar





hur talar stunden
när dagen viker
gräset sluter sig
vilar runt om oss

händer kupade
vattendroppens yta
mjuk mot hud

och din nacke
böjd likt smärtan
hörd i tårar

de som faller utan mål




Fri vers av kath
Läst 572 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-30 08:15



Bookmark and Share


  Vind
Tycker om denna, ordens följd i undran. Första stycket mycket vackert.
2008-06-01

  Hans w-art Westlund VIP
hur talar stunden
när dagen viker

bra fråga och där
ligger också poesin
2008-02-14

    ej medlem längre
Du är så bra på det här,
att dikta såhär, metaforiskt och en
massa bilder som du målar upp
för läsaren.
Jag tycker att dikten börjar
särskilt stark, ja riktigt klockren:

hur talar stunden
när dagen viker

Eventuellt kanske man sedan
kunde utesluta/ta bort ordet
\"om\" i:
gräset sluter sig
vilar runt om oss
..bara något jag \"såg\" och kom
att tänka på, kanske gav dig någon
ide´, behåll el. släng den! *ler*
2008-02-08

  Michaela Dutius
Vacker - talar till mig om vikten av aktsamhet
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

kath
kath