Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dropp, en liter över natten

Drar ut mandrängen
och låter den tunna plastslangen ligga kvar
i blodkärlet
fäster noga med steristrips och vit häfta
fixerar droppslangen

i droppkammaren
kan jag räkna
ettusenett
ettusentvå
ettusentre
och ställer in sockerdroppet
så att skadorna av dina kräkningar
inte gör din kropp ännu svagare

det är någon annan som tränar dig
på sjukgymnastiken
och rehabiliterar dig

en dag sitter du på din vanliga plats
på kontoret
och har glömt mig

Mina händer minns alla kärl jag stuckit




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-02 17:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP