Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(till Skåne)  ((och ja, jag vet att det har blitt februari)


Vinter, kom hit!

Molnen väller in lågt runt horisonten
och himlen ovan mig är blå
vindarna från norr tar kylan med sig
så koltrasten burrar sina fjädrar
om några dagar kanske vi har snö här
så vintergäcken sluter sina knoppar
om några dagar kanske vi har vinter här
igen.

Kom, vinter och kyla,
Kom, snö och is!
Ur led är tiden
på något märkligt vis
med vindar och regn och solsken
fast januari det är
Kom, vinter och stanna kvar ett slag
vi längtar efter dig här




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 224 gånger
Publicerad 2008-02-03 02:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP