Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rullstensundret

Inga åsar som den
i barndomens hemstad
renar vattnet och ger smak

en smak som jag nu
har svårt att klara
för mycket, för mycket bara

inga åsar som de
vilka rullat i dälder
där isen dragit fram och kalvat

ändmorän och singel
och rullstensgrus
i frusna årtusenden.

Den ås som omger staden på slätten
renar vattnet och gör det drickbart
i Uppsala.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-04 17:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den mynnar ut ungefär där Dalälven möter havet, i närheten av där jag växte upp, denna rullstensås.
Sedan sträcker den sig långt ut i havet.
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP