Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spoil


Skimrande hals


Som om all världens diamanter
var sönderslagna
Krossade till stoft
Som om deras existens smulats sönder

Och kvar finns bara bleka bevis
minimaliska kopior

Som om jag begravde mina händer i glittret
Glänste mina händer
Glimrade mina händer
En fingerrörelse, en solkatt
Som om inget mörker fanns

Som om jag varsamt rör denna
utomjordiskt optimala
på alla sätt och vis perfekta
Hals och gör den lika glittrande som mina händer

Och så skimrar den ikapp med solen

Men jag har inga diamanter
Sålunda kan jag inte krossa dem
Och jag kan inte röra dig och lämna glittrande handavtryck efter mig

Men likväl skimrar din hals
Utan diamanter

Och solen kommer inte ens i närheten




Fri vers av Delethee
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-06 08:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men likväl skimrar din hals
Utan diamanter

Och solen kommer inte ens i närheten



Sagolikt!
Skapelsens krona.
2008-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Delethee