Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ger tröst åt tomheten



solen gör sig alltmer synlig
framför gråtunga förrödiska moln
dimman lättar så smekfullt behagligt
avlägsnar sitt kalla täcke
från en till djupet frusen kropp

tid är min lojala ledsagare
den väcker insikten
som sovit tungt bredvid förståndet
en värmande bris
smälter skyddande isberg

min evigt kärleksfulla famn
försökte tafatt hålla fast
luft som inte längre andades rent

utmattad föll jag ner
i hopplöshetens avgrund
när menlösa strider
gått till sista förlust

bedårande minnen
med guldkantad skönhet
ger tröst åt tomheten
som stundtals genomtränger
i försvarslös saknad

















Fri vers av devilsangel
Läst 407 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-02-08 20:23



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skrivet.

Särskilt slutraderna:

\"bedårande minnen
med guldkantad skönhet
ger tröst åt tomheten
som stundtals genomtränger
i försvarslös saknad\"
2008-03-14

  isabel louise
helt totalt mållös är jag!! bokmärker så klart!
2008-02-11

    ej medlem längre
\"tid är min lojala ledsagare
den väcker insikten
som sovit tungt bredvid förståndet\"

Underbara ord vännen! liksom hela dikten andas de insikt!
2008-02-09

    BetweenTheLines
Snygg läsning med lite tillbakalutad känsla,som en vemodig aftermath med guldsilad grålugn.en text som trots tomhet och saknad andas en skön behaglighet i sina rader av naturmålande bilder,och det försvarslösa.


Maybe time heals,after all..
2008-02-09

  Lena Renman
Dina ord berör.

\"försökte tafatt hålla fast
luft som inte längre andades rent\"

Applåd igen
lena
2008-02-09

    nudel
Fint vännen:)
2008-02-09

  Lasseman VIP
Du skriver verkligen så starkt så det berör på djupet..
2008-02-08

    sunnanvind
Tid...ge tid...det har bara gott med sig! Fint skrivet på ditt eget unika sätt...skönt att se dig här gumman!:)
2008-02-08

    JJ VIP
Känns realistiskt, man klättrar och faller, man klättrar och faller... men tiden är jobbar för diktjaget och inte emot... en tillbaka tvingad motgång måste ses som en framgång! Mvh. JJ.
2008-02-08

  issac.a.m
Underbart..
2008-02-08

  Bjarne Nordbö
Känns så uppriktig och sann och så fint framförd.
2008-02-08

  Maria Zena Viklund
med igenkännande saknad suger jag i mig orden, vackert skrivet!
2008-02-08

    Bodil Sandberg
Tiden är min lojala ledsagare..så vackert skrivet..ja hela texten är oerhört vacker i sin djupa ton och och solbejakande förtröstan!!!!
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel